Nyitókép: teraz.sk

 

Holtan találták meg azt a kétéves kisfiút, aki január 13-án esett bele egy mély lyukba Spanyolországban. Szombat hajnalban jutottak el a mentőcsapatok Julen élettelen testéhez.

 

A gyermek egy 100 méter mély, szűk, mindössze 25 centiméter átmérőjű nyílásban tűnt el családja szeme láttára a dél-spanyolországi Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén, amikor a család vasárnap délután ott kirándult. Ilyen fúrólyukat azért szoktak ásni, hogy vizet vagy olajat keressenek egy területen.

 

 hirdetes_810x300  

A különleges mentőalakulatok azóta éjjel és nappal megfeszített munkával próbáltak lejutni a gyermekért. A bányászmentők végül a kúttal párhuzamosan fúrt járatban ereszkedtek le nagy nehézségek közepette. De már túl későn értek oda.

 

 

A Euronews helyszíni tudósítója elmondta, hogy miután a szülők vészhívást adtak le január 13-án, a malagai bíróságon jogi eljárás indult. A nyomozásnak ki kell derítenie, milyen körülmények között következhetett be ez a tragédia a családi farmon. A részleteket még vizsgálják, ennek a vizsgálatnak kell eldönteni azt is, ki felel az akna tetejének szabadon hagyásáért.

 

 

Csütörtökön országszerte gyertyás virrasztást tartottak a gyermekért. Akkor kezdődött meg a mentési munkálat végső és egyben legkockázatosabb fázisa.

 

 

A Twitteren is rengetegen szurkoltak a mentőalakulatnak, és annak, hogy a gyereket csodával határos módon még életben találják. Ám a csoda ezúttal elmaradt.

 

A kisfiú szülei már korábban is átéltek hasonló tragédiát: alig két éve veszítették el akkor hároméves másik gyermeküket, aki hirtelen halt meg szívproblémák miatt.

 

Euronews

További ajánlott írások:

 

Utolsó fázisába ért a kútba zuhant spanyol kisfiú kimentése

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!