A parlament Összeférhetetlenségi Bizottsága pénzbírságot rótt ki Miroslav Lajčák külügyminiszterre – büntetés összege háromhavi fizetését teszi ki. A pénzbírságot azért kapta, mert a vagyonbevallásában nem tüntette fel, hogy társtulajdonosa egy Berkenyéd (Jarabina) községben lévő háznak.

 

A Lajčák ellen indított eljárás még tavaly kezdték meg, de a szavazást akkor elhalasztották. Peter Kresák (Most-Híd) bizottsági tag felhívta a figyelmet, hogy a köztisztviselő ellen indított eljárást abban az esetben állítják le, ha az a szavazás előtt lemond tisztségéről. Kresák ezzel arra utalt, hogy Lajčák akkoriban adta be a lemondását. Andrej Kiska ezt akkor nem fogadta el, Kresák pedig azt javasolta, hogy még várjanak a szavazással.

 

A bizottság azzal az indokkal szakította félbe a tárgyalást, hogy még megvárják, hogyan alakul a Lajčák lemondása körül kialakult helyzet: a miniszter tényleg befejezi-e a kormányon belüli tevékenységét vagy képviselőként továbbra is a kormány tagja marad. Lajčák végül megmaradt külügyminiszternek, a bizottság pedig meghozta döntését.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!