Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 7 °C
  • 22 °C
Friss hírek

A lakosság egyharmada nem védi a személyes adatait új mobil applikációk telepítésénél

Nyitókép: pcworld.hu

 

A szlovákiai lakosság 36 százaléka egyáltalán nem ügyel a személyes adatainak a védelmére, ha okostelefonjára új applikációt telepít. Az uniós átlag e téren 28 százalék, derül ki az Eurostat felméréséből, melyre a ČSOB hívta fel a figyelmet.

 

Az idős emberek a legkiszolgáltatottabbak

 

A felmérés megerősítette, hogy magasabb végzettséggel az óvatosság mértéke is növekszik.

 

 „A felhasználók átlagosan 40 százaléka mondta azt, hogy az egyes mobil applikációk telepítésénél semmilyen formában nem védte az érzékeny személyes adatait. Középfokú végzettséggel rendelkezők esetében ez a szám 37, felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 32 százalék,“

 

– tette hozzá a ČSOB szóvivője, Anna Jamborová.

 

A 15 év alatti fiatalok 36 százaléka teszi ki magát ilyen veszélynek, 24 éves korig pedig a megkérdezettek 34 százaléka. 65 év felett a felhasználók 39 százaléka semmilyen módon nem védi a személyes adatait.

 

25 százalék teljesen tanácstalan

 

A felhasználók 25 százaléka nem tudja, mi a teendő vírustámadás esetén. Hozzávetőlegesen ugyanennyien nem tudják azt sem, mit kell tenni hackertámadásnál.

 

Uniós szinten a legfelelőtlenebbek ilyen téren a csehek és a bolgárok, akiknek 67 illetve 49 százaléka soha nem korlátozza a különböző mobil applikációk hozzáférését a személyes adatokhoz. A legelővigyázatosabbak ugyanakkor a franciák és a németek 10 illetve 16 százalékkal.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás