Frissítve: 07.07

 

Vasárnap este érkezett a hír, hogy megtalálták azt a La Manche csatorna fölött a Csatorna-szigetek térségében lezuhant repülőgépet, amelyen a pilóta és Emiliano Sana labdarúgó utazott. A hírt a kutatást vezető David Mearns is megerősítette.

 

Egy szonárral vizsgálták át a tengerfeneket, és megtalálták az Emiliano Salát szállító kisrepülőt a víz alatt.

 

 hirdetes_300x300  

„Vasárnap kora reggel az FPV MORVEN megtalálta az Emiliano Salát szállító repülőgép roncsát. Az általunk megadott pozícióba mozgattunk egy támogatóhajót, amelynek segítségével sikerült azonosítani. Emiliano Sala és David Ibbotson családját a rendőrség értesítette. A légi baleseteket vizsgáló bizottság hétfőn ad hivatalos tájékoztatást”

 

 írta közösségi oldalán az akciót vezető David Mearns.

 

A Sky Sports jelentése szerint Sala és a pilóta, David Ibbotson is feltehetőleg elhunyt. A BBC híradója arról számolt be, hogy a hatóságok próbálják kiemelni a vízből a repülőgépet.

 

A Geo Ocean III elnevezésű hajó a tenger mélyén fogja keresni azt a repülőgépet, amely még januárban tűnt el a La Manche csatorna felett, és amelyen Emiliano Sala argentin labdarúgó utazott.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hatóságok néhány nap után beszüntették a kisrepülőgép, annak pilótája és utasa utáni keresést, a család, szurkolók és barátok azonban két nap alatt összegyűjtötték adományokból azt az összeget, amellyel újra lehet kezdeni a kutatást – a tenger mélyén.

 

Geo Ocean III
A Geo Ocean III a roncsokat keresi. Kép: bbc.com

 

A feladatra a család egy oceanográfust kért fel, ezen felül az AAIB légi katasztrófák kivizsgálására szakosodott brit kirendeltsége is kiküld egy hajót. Ez utóbbi három napig fog a repülő után kutatni, míg előbbi egészen addig, amíg nem sikerül lokalizálni a gép helyét.

 

Szerdán a francia tengerpartra vetődtek – feltételezhetően – a gép ülésének darabjai.

 

A repülőgép útja a térképen. Kép: BBC.com

 

A 28 éves labdarúgó épp új klubjába, a walesi Cardiff Cityhez tartott, mikor eltűnt a gépe a radarról. Az azóta előkerült információk szerint sem az őt szállító gép, sem pedig az azt vezető pilóta nem volt teljesen megbízható, azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett azután, hogy eltűntek a radarokról.

 

profutbal.sk, Nemzeti Sport, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!