Az Egyszerű Emberek (OľaNO) elnöke, Igor Matovič szerint az egyik publikációt, amivel Robert Fico exkormányfő az alkotmánybíró-jelöléshez szükséges ügyvédi praxist támasztotta alá, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is finanszírozta.

 

Mivel Fico szűk egy évvel ezelőtt a Kuciak-gyilkosság miatt kialakul tömegdemonstrációkért Soros Györgyöt tette felelősség, az Egyszerű Emberek elnöke bocsánatkérést vár a szociáldemokraták elnökétől.

 

Matovič egyúttal azt is kijelentette, hogy Fico konspirációs elméletei „nemkívánatos” járulékos hatást váltottak ki:

 

 hirdetes_400x285  

„Ahelyett, hogy iskolákat adott volna a roma gyerekeknek, gyökeret verhetett a fasiszta párt a parlamentben. És ahelyett, hogy Fico elismerte volna hibáját, azok alá adta a lovat, akik azt hiszik, hogy az emberek nem mérgükben vonultak az utcára”

 

fogalmazott.

A témában Richard Sulík (SaS) ellenzéki politikus-pártelnök is megszólalt. Szerinte az a tény, hogy Fico publikációját a Nyílt Társadalom anyagilag támogatta, az exkormányfő képmutatását támasztja alá.

 

Ondrej Dostál (SaS) parlamenti képviselő a következőképp fogalmazott az esetről:

 

„A kétségbeesés jele, hogy egy politikus, aki egy évvel ezelőtt Sorossal kapcsoaltos összeesküvés-elméleteket gyártott, hogy pozícióját megmentse, ma épp olyan dokumentumokkal akarja alátámasztani az alkotmánybírói jelöltséghez szükséges jogi praxist, amelyeket Soros alapítványa pénzelt”

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!