Szlovákia jövőjét, valamint a polgároknak az államba, demokráciába és az igazságosságba vettet hitét tekintve rendkívül fontos lesz az alkotmánybírók megválasztása. A parlamenti szavazás eredménye fontos jelzés lesz a nyilvánosság számára arról, hogy a képviselőknek valóban érdekükben áll-e megújítani az államba és annak vezetőségébe vetett bizalmat – jelentette ki rendkívüli felszólalásán a parlament előtt Andrej Kiska államfő.

 

„Önökön áll, hogy bebizonyítsák azt, fontos-e, hogy Szlovákia jogállam legyen. Önökön áll, hogy megmutassák, azt akarják-e, hogy a legnehezebb politikai és jogi kérdéseket valóban a legjobbak oldják meg nemcsak szakmai, de erkölcsi szempontból is”

 

– jelentette ki Kiska a képviselők előtt.

 

Az államfő szerint elegendő alkotmánybíró van, akikből lehet választani.

 hirdetes_810x300  

 

„Beigazolódott, hogy Szlovákiában elég hozzáértő és becsületes szakember van. Nincsenek kétségeim afelől, hogy a mai 39 jelöltből is lehetséges egy megbízható alkotmánybíróságot felállítani”

 

– vélekedik Kiska.

 

„A bizottság szavazásának eredménye fontos jelzés lesz a nyilvánosság számára. Világos üzenet arról, hogy Önök hogyan teljesítik azon kötelességüket, hogy visszaszerezzék az polgároknak a saját országukba és a politikusokba vetett bizalmát“

 

– mondta Kiska a parlamenti képviselőknek címezve.

 

Az államfő beszéde végén azt is kijelentette, hogy kész kinevezni kilenc alkotmánybírót a jelöltek közül annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság február 16-tól megfelelően működjön.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!