A Most-Híd elnöke Peter Kresáknak hisz, hogy nem dolgozott együtt az ŠtB-vel. „Konkrét állításról van szó konkrét állítással szemben. Arról van szó, kinek higgyünk: Kresáknak, vagy Igor Matovičnak, aki csak a bomlasztó tevékenységét folytatja. Én Peter Kresáknak hiszek” – nyilatkozta Bugár Béla a DenníkN szerint.

 

Mint arról ma a Körképen mi is beszámoltunk, a Most-Híd parlamenti képviselője és alkotmánybíró-jelöltjével szemben súlyos vádak merültek fel, miszerint évekig a csehszlovák kommunista titkosszolgálat beszervezett ügynöke volt. Az információval Igor Matovič jött elő, a parlament ülése alatt, amikor épp az új alkotmánybíró-jelöltek kiválasztásáról tárgyalnak.

 

Kresák sajtótájékoztatóján cáfolni próbálta az ellene felhozott vádakat, és konkrét dokumentumokat is bemutatott saját, részben a kommunisták által még 1989-ben megsemmisített aktájából. Elmondása szerint a dokumentumok azt bizonyítják, hogy az ŠtB csak kitalálta az egészet, hogy besározza őt. Az egyik dokumentumon konkrét időponthoz kötve olyan pénzösszegek szerepeltek, melyeket Kresák elmondása szerint nem költhetett el, mivel akkor Amerikában volt.

 

 hirdetes_810x300  

Igor Matovič szintén sajtótájékoztatón reagált Kresák védekezésére és újabb állításokat fogalmazott meg. Mint elmondta, Kresák a dokumentumokkal saját magát buktatta le, azokon ugyanis csehszlovák korona mellett amerikai dollár is szerepel. Kresák pedig épp akkoriban járt Amerikában.

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!