Nyitókép: Newsbook

 

Ferenc pápa elismerte, hogy papok és püspökök apácákat zaklattak.

 

Kétségtelen, hogy az egyházon belül vannak olyan papok és püspökök is, akik már csináltak ilyet” – mondta a katolikus egyházfő a Vatican News nevű hírportálon megjelent, apácák zaklatásáról szóló panaszokkal kapcsolatban, majd így folytatta: „Attól tartok, hogy ez továbbra is fennáll. Nem arról van szó, hogy véget ért, amint az ember észreveszi” – vélekedett.

 

 hirdetes_300x300  

A katolikus egyházfő felfüggesztett tisztségéből vagy kizárt papokat a papi rendből, vagy néhány, „e jelenséggel szorosan összefüggő” női szerzetesrendből.

 

„Kell még valamit tenni? Igen. Megvan a szándékunk ehhez? Igen. De ez hosszú út”

 

 fogalmazott.

 

Ferenc pápa sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nőkkel szembeni rossz bánásmód általános probléma, és akképpen vélekedett, hogy „az emberiség még nem érett”, és a nőt továbbra is „másodrendűnek” tartja, ami egyes országokban a nők meggyilkolásához vezet.

 

Az apácákkal szembeni szexuális és hatalmi visszaélések esetének szentelte februári számát a L’Osservatore Romano szentszéki napilap női melléklete, amelynek főszerkesztője, Lucetta Scaraffia azt kérte az egyháztól, hogy ne hagyja figyelmen kívül a jelenséget.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!