India észki részén legkevesebb 39 ember meghalt, 27 pedig tartós egészségkárosodást szenvedett illegálisan, házilag készített alkohol fogyasztása miatt. Két nagyon hasonló, de két szomszédos tartományban történt esetről van szó – 26-an Uttar Prades tartományban vesztették életüket, 13-an pedig a szomszédos Uttarakhand tartományban.

 

A hatóságok közlése szerint az áldozatok csütörtökök éjjel két hagyományos ünnepségen fogyasztottak alkoholt, amely rendkívül mérgező metanolt tartalmaztak. Az ügy kapcsán a rendőrség 8 alkoholcsempészt tartóztatott le, valamint megvádoltak 35 hivatali alkalmazottat és 12 rendőrt, akiket azzal gyanúsítottak, hogy valamilyen módon közreműködtek a mérgező italok forgalmazásában, vagy lehetővé tették azok forgalomba kerülését.

 

Az illegálisan készített alkoholos italok fogyasztása India számos területén megszokott, mert a lakosság szegényebb részének nincs pénze az engedélyezett italok megvásárlására. Az illegális alkoholt előállítók azonban gyakran tesznek „termékükbe” különböző kémiai anyagokat, például műtrágyát, hogy erősebb legyen az ital.

 

 hirdetes_300x300  

Indiában az illegális alkoholforgalmazás rendkívül jövedelmező üzletág: a kereslet nagy, a csempészek pedig elkerülik az adófizetés kötelezettségét.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!