Pénteken két vonat frontálisan ütközött Barcelonától északnyugatra, Manresa és San Vicenc de Castellet városok közötti sínpáron. Az egyik vonat Barcelona irányába tartott, a másik Manresba. A hivatalos közlések szerint egy ember – az egyik mozdonyvezető – életét vesztette, a sérültek száma pedig több mint százra emelkedett. Három utas válságos állapotban van.

 

Egyelőre vizsgálják, hogyan kerülhetett, két, egymásnak menetiránynak szemben közlekedő vonat. Egyes politikusok közlése szerint több dolog vezetett a tragédiához: például az automatikus jelzőrendszer meghibásodása és a mozdonyvezetők és az irányító központ közti kommunikáció elégtelensége.

 

A katalán politikai vezetők a beruházások hiányával magyarázzák a balesetet, szerintük a mostani tragédia hátterében az infrastrukturális beruházások elmaradása áll. A katalán függetlenségi megmozdulások egyik kiváltó oka épp az volt, hogy spanyol központi kormányzat adós maradt a spanyol királyság legjobban teljesítő tartományának a fejlesztésekkel. Katalónia adja a spanyol GDP ötödét.

 hirdetes_400x285  

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!