Nyitókép: WeapoNews.com

 

A 18 és 24 év közti orosz fiatalok 41%-a elköltözne az országból – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont közvélemény-kutatásából.

 

A 25 és 39 év közötti rétegnél 24 százalék, 40 és 54 év között 13 százalék, de az 55 esztendősnél idősebb korosztály tagjai közül már csak 5 százalék keresné külföldön a boldogulást.

 

hirdetes_starlux810x300

Amíg a moszkvaiak között 21, addig a falusi és vidéki lakosok között 11 százalékos a hajlandóság a szülőföld elhagyására.

 

A 18 és 24 év közötti megkérdezettek között 4 százalék negatívan, 51 százalék semlegesen, 45 százalék pedig pozitívan viszonyul az emigránsokhoz.  Ugyanez az arány az 55 év felettieknél 23, 55 és 19 százalék.

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a fiatalok kivándorlási hajlandóságát firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ez egy nem annyira magas, és meglehetősen absztrakt mutató.

 

Úgy vélekedett, hogy a közvélemény-kutatások egyes adatait nem szabad az adott témában feltett kérdések összességétől elszakítva értelmezni. Rámutatott, hogy a felmérés szerint az oroszok többsége nem kívánja elhagyni hazáját, ilyen módon pedig „minden viszonylagos”.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!