Nyitókép: biztweet.eu

 

Az összeomlás veszélye miatt bezárt Apollo 1 bizniszközpont egy lépéssel közelebb került a lebontásához. A főrévi építési hivatal január végén kiadta az épület lebontásához szükséges engedélyt, jelenleg pedig annak érvényesítésére várnak.

 

 „A bontási engedély egyik részét képezi az a feltétel is, mely szerint az épületet robbanószer használata nélkül kell eltávolítani, s így minimális negatív hatása lesz a környezetre“

 

– mondta a főrévi hivataltól Tatiana Tóthová.

 hirdetes_300x300  

 

Az épületet apró darabonként fogják szétszedni, ami nemcsak a környezet szempontjából jelent takarékos megoldást, de kisebb zajt és kevesebb port is okoz majd a bontási munkálatok során.

 

 „Az üveget, a vasat, a gipszkartont és a betont is újra fel fogjuk használni. Az egyes anyagokra igyekszünk az újrahasznosítás szempontjából tekinteni: például az összetört betont fel tudjuk asználni a járdák megépítésére“

 

– mondta a HB Reavis szóvivője, Martina Jamrichová.

 

A jelenlegi Apollo helyén egy új, hétemeletes Apollo fog helyet kapni zöld átriummal és több mint 480 föld alatti parkolóval. Az új Apollo lényegében az új Nivy bejárati kapuja lesz.

 

Aktuality.sk

 

Hamarosan lebontják a pozsonyi Apollót. Mutatjuk, mi épül a helyére (fotók)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!