Nyitókép: eurovision.tv

 

Nem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV.

 

A dalfesztivál egyik fő alapelve a politikamentesség. A helyzet azonban, amely az idei hazai válogató körül kialakult, az átpolitizáltság jeleit hordozza.

 

A MARUV – eredeti nevén Anna Korszun – körüli botrányt az váltotta ki, hogy a tervek szerint idén áprilisban fellép Moszkvában és Szentpéterváron. Amikor kiderült, hogy emiatt veszélybe kerülhet az eurovíziós fellépése Izraelben, a Facebookon közölte, hogy kész lemondani oroszországi fellépéseit.

 hirdetes_300x300  

 

Később azonban az is kiderült, hogy a dal szerzői joga, amellyel hazáját képviselte volna a dalfesztiválon, az orosz Warner Music Russia cégé, amellyel már leszerződött egy szólókoncertre április 6-ra Moszkvába. A NOTU viszont csak azzal a feltétellel kötött volna vele szerződést arról, hogy ő képviselje Ukrajnát Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztiválon, ha lemond minden oroszországi fellépéséről.

 

A győztes énekesnő a múlt vasárnapi döntőt egyébként közönségszavazatokkal nyerte meg, emiatt felvetődött a gyanú, hogy manipuláltak az SMS-ekkel.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!