Nyitókép: duluthnewstribune.com

 

Lemondott Bill Shine, Donald Trump média-tanácsadója és a Fehér Ház helyettes kommunikációs igazgatója, Trump újraválasztási kampányának menedzsere lesz – jelentette be a Fehér Ház.

 

Bill Shine korábban a Fox televízió társelnöke volt, tavaly nyáron vette át a Fehér Ház kommunikációs csapatának irányítását.

 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője és Shine egyaránt közleményt adott ki. „Bill Shine kiváló munkát végzett” – írta a szóvivőnő, a kommunikációs szakember pedig élete „legérdemlegesebb tapasztalatának minősítette” a Fehér Házban töltött hónapokat. „Igazán megtiszteltetés volt, hogy apró részese lehettem mindannak, amit az elnök az amerikai népért tesz” – fogalmazott Shine.

 hirdetes_810x300  

 

Külön közleményben méltatta Bill Shine munkáját Mick Mulvaney, a Fehér Ház kabinetfőnöke is. „Felbecsülhetetlen fontosságú” volt a tevékenysége – írta a szakemberről, és dicsérte „tehetségét, tapasztalatát és felkészültségét”.

 

Az 55 éves Bill Sine nyolc hónapig dolgozott az elnöki hivatalban. Sajtóértesülések szerint azonban az elnök az elmúlt hónapokban egyre többet panaszkodott a sajtóra és Shine-t okolta a szerinte nem eléggé pozitív kommunikációért.

 

A The Washington Post Fehér Házból származó információi szerint az elmúlt hetekben kifejezetten megromlott Trump és tanácsadója viszonya, Shine nem is kísérte el az elnököt a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tartott vietnami csúcstalálkozójára.

 

A Shine távozásáról szóló közlemény akkor jelent meg, amikor Donald Trump repülőgépe leszállt Georgiában, ahonnan az elnök helikopterrel indult tovább a tornádó sújtotta Alabama felé. Trump elhárított minden újságírói kérdést, amely Shine távozását firtatta.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!