Nyitókép: euronews

 

A román kormánynak varázsitalt keverő boszorkányok azt állítják, hogy a brexitet el fogják halasztani… mindörökre! Noha az európai projekt épp most inogni látszik, minden rendbe fog jönni – mondják.

 

A boszorkányok nemzetközi segítségért folyamodtak annak érdekében, hogy a korrupcióellenes varázslat még az európai választások előtt, május 25-én teljesüljön.

A boszorkák titokban tartják a varázsital néhány hozzávalóját, a receptet azonban szívesen megosztják:

 

 hirdetes_810x300  

A lányok Bukarestből a falvakba utaztak. Kilenc elhagyatott ház udvari kútjából merítettek vizet. A föld mélyéből származó forrásvizet napkeltekor és napnyugtakor gyűjtötték. Ebbe belekeverték a fekete macska szőrét, és azt a port, amit a macska és a kutya harcának helyén találtak

 

– magyarázza a mágia eljárását Mihaela Mincă, főboszorkány.

 

Mihaela azt állítja, hogy boszorkányság lecsillapítja a politikusokat, és arra készteti őket, hogy jó döntéseket hozzanak országukért. Európa fennmaradt részének jövőjét és a brexit kimenetelét a kártyákból és a csillagokból olvasta ki a román mágus.

 

A varázsfüvekkel kevert, csodanedűvel teli palackokat a kormánypalota elé szállítják, és ott átdobják a fejük felett. Aztán elmondják a varázsigét.

 

A brexitet folyamatosan elhalasztják. A politikai játszma rövidesen lezárul. Nagy-Britannia nem fogja elhagyni az uniót az elkövetkező 10 évben

 

– mondja, mit olvasott ki a lapokból és a csillagok állásából a főboszorkány.

 

A szertartás egy részét a kamera előtt mutatták be. A varázslat és a korszerű technológia tökéletesen kiegészíti egymást. A boszorkányok immár Skype-on és FaceTime-on is jósolnak megfelelő ellentételezésért.

 

Miután ismeretségre már szert tettek, nagy fába vágták fejszéjüket: akadémiát terveznek nyitni. A romániai Roxfort jövőre már várja első hallgatóit.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!