Egy hét alatt kilenc milliós nézettség. A vasárnapi EP-választások előtt Németországban Angela Merkelék váratlan problémával szembesültek.

 

Az ok, egy fiatal, huszonéves youtuber, Rezo alig egy órás videója, melyet egy hét alatt közel tíz millióan láttak. Ez több, mint Merkel pártjának, a CDU-nak az EP-választások előtti kampányvideóit összesen.

 

Rezo egyáltalán nem egy szokásos politikai ellenfél. Narancssárga kapucnis pulóvert, kék hajat, és baseball sapkát visel. A politikusoktól ellentétben viszont világosan, érthetően beszél, és ami fontos, érvel is.

 

  hirdetes_300x300   
Rezo. Kép: reprofoto, youtube

 

Mondandóját a videó alatt grafikonokkal, táblázatokkal, több tucat hivatkozásokkal támassza alá. A youtuber egyáltalán nem rejti véka alá véleményét: azt mondja, hogy Merkelék politikája tönkreteszi Németországot. Rezo kritikusan nyilatkozik a kormányzat gazdasági, szociális, környezetvédelmi politikájáról, szól a migránsproblémáról, a német társadalom aktuális kérdéseiről és egyértelmű következtetésre jut. Azt mondja, hogy a „CDU tönkreteszi az életünket a Földön.”

 

 

Merkeléket sokként érte a videó, még inkább annak robbanásszerű népszerűsége. A választások előtti finisben pedig képtelen volt arra, hogy megfelelően reagáljon. A németek nagy része úgy gondolja, hogy a videó a lelkükből beszél. És bár a kormánypárt állítja, hogy Rezo mondandója szubjektív, tendenciózusos, és nem kellően alátámasztott, de csak egy 11 oldalas közleményt adtak ki, ami azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem érti az egészet, és azt a fenomént, amit a egész felvétel kiváltott.

 

A fiatal srác egyébként mintegy 800 ezer feliratkozóval rendelkezik a youtubeon, és eddig leginkább zenei és különböző vicces témákban nyilvánult meg. Videóit általában pár százezren, legfeljebb 1 millióan nézték meg általában. Ez a felvétel tőle egyértelműen az eddigi legsikeresebb.

Körkép.sk/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.