Friss hírek

ENSZ: “a szaúdi koronaherceg szerepét is ki kell vizsgálni”

A vizsgálat arra fókuszál, hogy ki rendelte meg a gyilkosságot.

“Hitelt érdemlő bizonyítékok miatt” Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös szerepét is ki kell vizsgálni Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásával kapcsolatban – a szaúdi újságíró halálának felderítésével megbízott ENSZ-jelentéstevő szerint.

 

Agnes Callamard szerint a majd százoldalas jelentés nem nevez meg bűnöst, azonban felszólítja a világszervezet főtitkárát, hogy kérjen tájékoztatást a szaúd-arábiai nyomozásról az ügyben.

“A vizsgálat arra fókuszál, hogy ki rendelte meg a gyilkosságot. Arra nincs bizonyítékunk, hogy ki adott utasítást az emberölésre. Amire viszont van bizonyítékunk, az az, hogy nagyon magas szinten kell keresni a felelősöket, és ezért további vizsgálatra van szükség, különösen a koronaherceg szerepét tekintve” – fogalmazott Callamard.

 

Hirdetés(x)

A szaúdi monarchiát bíráló Dzsamál Hasogdzsit tavaly októberben gyilkolták meg az isztambuli főkonzulátuson, ahová a török menyasszonyával tervezett házasságkötéséhez szükséges iratokért ment. Az isztambuli főügyészség szerint a férfit előre kitervelt módon megfojtották, amikor belépett az épületbe, holttestét feldarabolták és megsemmisítették.

 

Savban oldhatták fel a meggyilkolt szaúdi újságíró, Hasogdzsi holttestét

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket