A magyar válogatott 72-56-ra kikapott a belga csapattól a női kosárlabda Európa-bajnokság szombati alsóházi rájátszásán Belgrádban, így kiszorult a legjobb hat közül, és nem lehet ott a tokiói olimpiára selejtező jövő februári tornán.

 

A magyar válogatott sima vereséget szenvedett szombaton Belgium csapatától a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában Belgrádban, így nem jutott ki az olimpiai selejtezőtornára. Csak az első negyed elején, illetve az utolsó negyedben, amikor már nem volt tétje a találkozónak, nyújtottak értékelhető teljesítményt.

 

Eredmény:

rájátszás az olimpiai selejtezőért:

 hirdetes_810x300  

Belgium-Magyarország 72-56 (12-17, 27-8, 18-12, 15-19)
——————————————————

pontszerzők: K. Mestdagh 17, Allemand 17, Nauwelaers 8, Carpreaux 8, Linskens 6, Wauters 5, Meesseman 4, Raman 4, Delaere 3, illetve Raksányi 11, Turner 10, Határ 9, Horti 7, Studer 7, Zele 6, Dubei 4, Varga 2

 

A találkozó kiváló védekezéssel és 9-0-ás magyar vezetéssel indult, a honosított Turner Yvonne ebből öt pontot szerzett, míg a 208 centis Határ Bernadett – az Eb legmagasabbja – egy percen belül kosarat dobott, dobást blokkolt és lepattanót szedett. Meesseman révén hamarosan három pontra feljött az ellenfél, majd a második negyed harmadik percében már a belgáknál volt az előny (17-18). Az előző Eb-n 12. magyarok hét percig nem találtak a gyűrűbe, és a lendületbe jött rivális egy 15-0-ás rohammal faképnél hagyta őket. Az ötpontos előnyből tíz perc alatt 16 pontos hátrány lett, a nagyszünetben 25-39 volt az állás.

 

A félidei statisztikából kitűnt, hogy a triplák értékesítésében is jobbak voltak a belgák (22/41 százalék), akik 18 büntetőt dobhattak, míg a magyarok csak egyszer állhattak a vonalra. Az első húsz perc legjobbja a szövetségi kapitány nagyobbik lánya, Kim Mestdagh volt 14 ponttal, közte négy hármassal.

 

Térfélcsere után Mestdagh újabb triplájával húsz ponttal meglépett az ellenfél, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A belgák az 57-37-ről induló utolsó játékrészben is magabiztosan őrizték előnyüket, a magyar csapatnak pedig esélye sem nyílt a felzárkózásra. A 33. percben 25 pont lett a különbség, és a hátralévő időre már nem maradtak izgalmak, így a belgák készülhetnek az olimpiai selejtezőre.

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!