A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányfő úgy fogalmazott, az elmúlt néhány évben Európa legtöbb „nyavalyája” abból fakadt, hogy bevándorláspárti vezetői voltak az uniónak.

 

Fontosnak nevezte, hogy a baloldali Frans Timmermanst, „Soros György jelöltjét sikerült megtorpedózni”, és a néppárti Manfred Weberből sem lehetett európai bizottsági elnök, mert tiszteletlenül beszélt több ország, köztük Magyarország polgárairól.

 

 hirdetes_810x300  

Miután sikerült mindezt „kibekkelni”, a nyugatiak és Közép-Európa megállapodott, és Ursula von der Leyen német védelmi miniszter – aki a 3. helyen szerepelt a visegrádi négyek listáján – európai bizottsági elnökjelöltségével „kaptunk egy esélyt”, hogy Európa úgy legyen erős, hogy közben tiszteletben tartják a nemzeti érdekeket – mondta Orbán Viktor.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!