Nyitókép: reprofoto (youtube)

 

Az Ehang nevű kínai startup bejelentése szerint készen áll arra, hogy forgalomba állítsa az első önjáró, személyszállító drónjait. A szerkezetek Kína legnépesebb városai felett repkednének.

 

Rendszeres járatok

 

Az Ehang a dél-kínai Kuang-csou városával együttműködve három vagy négy rendszeres légijáratot indítana személyek szállítására, erősítette meg a CNN-nek a cég társalapítója, Derrick Xiong. Az első drónok elmondása szerint már idén, vagy jövőre felszállhatnak.

 hirdetes_300x300  

 

Több ezer próbarepülést végeztek

 

Ha ez megtörténik, Kína lesz a világ első országa, ahol az utasok ilyen önjáró személyszállító eszközökön utazhatnak. Hasonló tesztek zajlanak már több más helyszínen is, például Dubajban, olyan messzire azonban, mint Kuang-csou városa, még egyikük sem jutott.

 

Az Ehang személyszállító drónja próbarepülés közben. Kép: reprofoto (youtube)

 

Az Ehang saját állítása szerint több mint két ezer próbarepülést végzett Kínában és külföldön, hogy különböző időjárási körülmények között tesztelhessen a biztonsági előírások betartása érdekében.

 

Az Ehang ne maz egyetlen ilyen vállalat. Az Airbus és a Boeing az utóbbi két évben saját technológiájú szerkezeteket tesztelnek, és aktív e téren a német Lilium nevű startup is.

 

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.