Nyitókép: DenníkN

 

Szlovákiában található a világ interneten elérhető gyerekpornó tartalmának 11 százaléka az Internet Watch Foundation (IWF) nemzetközi szervezet adatai alapján. A témával a DenníkN foglalkozik részletesen.

 

Szlovákia mellett Hollandia, az USA és Oroszország osztozik az ilyen tartalmú internetes oldalak többségén, az IWF 2018-as jelentése szerint. A szervezet minden évben közzéteszi adatait.

 

 „Tavaly 11 004 URL-t találtunk (internetes cím, szerk.meg.) ahol gyerekekkel való visszaélést tartalmazó képek, videók vannak,“

 

 hirdetes_810x300  

állítja a IWF. Ez a szervezet által tavaly fellelt ilyen típusú tartalom 11 százaléka.

 

Mit jelent mindez? Azt, hogy szlovákiai szervereken tárolnak gyerekekkel való visszaélést tartalmazó képeket, videókat, a szlovák rendőrségnek pedig törölnie kellene az ilyen tartalmakat, írja a DenníkN.

 

A portál szerint főleg egy nagy weboldalról van szó, mely Szlovákiában található szervereket használ. A cég saját állítása szerint Hongkongban van bejegyezve és bárkinek lehetővé teszi, hogy saját tartalmakat játszanak fel, tároljanak, és azokat másokkal is megosszák. A szlovák rendőrséget már tájékoztatták a honlap működéséről.

 

DenníkN

Megosztás:
Címkék: gyerekpornó

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!