Friss hírek

EU-tisztújítás – Šefčovič nem kapott fajsúlyos portóliót, a magyar biztosé jelentősebb

"Kicsit unatkozni fog, ezzel a területtel ugyanis már foglalkozott" - értékelték a döntést brüsszeli források

A holland Frans Timmermans, a dán Margrethe Vestager és a lett Valdis Dombrovskis is úgynevezett ügyvezető alelnök lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban – jelentették be kedden Brüsszelben.

 

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét.

 

Ezt a portfóliót eddig az osztrák Johannes Hahn tartotta kézben.

 

A volt igazságügyi miniszter Trócsányi elődje, Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztos volt az előző ciklusba

 

Maroš Šefčovič szlovák uniós biztos a 2019-2024-es időszakban az EU-n belüli kapcsolatokért fog felelni. A szlovák sajtóban megjelent első reakciók szerint ez egy nem túl fajsúlyos portfólió, Szlovákiának ebből kevés haszna lehet. Šefčovič ráadásul a portfóliót korábban már vezette.

 

“Kicsit unatkozni fog, ezzel a területtel ugyanis már foglalkozott” – értékelte a döntést a DenníkN-nek cikkében az egyik magas beosztású brüsszeli diplomata.

 

Šefčovič ugyanakkor marad a nyolc bizottsági alelnök egyike.

 

MTI/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás