Nyitókép: wikipedia

 

Kelet-Szlovákia legnagyobb munkáltatója problémákkal küzd és tömeges elbocsátásokat jelentett be.

 

Kassa megye szeretné megvásárolni a U.S. Steel kassai üzemét, egy euróért. A megye attól fél, hogy hasonló helyzet állhat elő, mint 2012-ben a cég szerbiai üzemében.

 

A U. S. Steel egyelőre nem kívánt reagálni a hírre. „Nem nyilatkozunk”, hangzott a válasz a Hospodárske Noviny gazdasági napilap számára.

 hirdetes_810x300  

 

„Tekintettel a korábbi tárgyalásokra és a cég gazdasági problémáira, segítő kezet nyújtunk a vállalatnak. Szeretnénk megelőzni a tömeges elbocsátást és megtartani a foglalkoztatottságot a régióban. Ennek érdekében nem hivatalosan felajánlottuk a U.S.Steel Kassának a vasmű megvásárlását hasonló áron, mint a szerbiai Smeredeve-ben. 1 dollárt kínálunk azért, hogy a cég a közszféra tulajdonába kerüljön,”

 

nyilatkozta Rastislav Trnka kassai megyefőnök.

 

A megye saját elmondása szerint aggódik a cég jövőjéért, mely a legnagyobb munkáltató a régióban. A U.S.Steel 2021-ig 2500 személy elbocsátását jelentette be. A megye szerint gondot jelent a cég milliárdos befektetési adóssága is, valamint hogy csökken a konkurenciaképessége.

 

„Úgy látjuk, hogy a fejlesztések visszaszorítása és a modernizáció elmaradása okozza a konkurenciaképesség visszaesését a U.S.Steel számára a piacon,“

 

fogalmazott Trnka.

 

Nem túl rózsás kilátások

 

A kassai acélmű problémái idén súlyosbodtak. A vállalat előbb rövidített munkahetet jelentett be, majd tömeges elbocsátást helyezett kilátásba.

 

Hospodárske Noviny

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!