Nyitókép: livetradingnews.com

 

A szlovák Markíza és a cseh Nova kereskedelmi televíziókat is birtokló amerikai CME megegyezett Petr Kellner cseh milliárdossal, hogy Kellner cége, a PPF csoport megvásárolja a teljes CME-t.

 

A tranzakciót még a CME részvényeseinek, az Európai Bizottságnak és a nemzeti regulációs hivataloknak is jóvá kell hagyniuk.

 

Ennek folyamata több hónapig is eltarthat, az egyezség csak az első lépése annak, hogy a CME teljesen a PPF birtokába kerüljön.

 hirdetes_810x300  

 

A ČTK szerint az üzlet értéke eléri a 2,1 milliárd dollárt.

 

A CME Szlovákia és Csehországon kívül Bulgáriában, Romániában és Szlovéniában is rendelkezik televíziós érdekeltséggel.

 

„a CME és annak öt országra kiterjedő médiaaktivitásainak megvásárlásával szeretnénk bővíteni telekommunikációs üzleti lehetőségeinket Közép- és Kelet Európában. Szeretnénk kihasználni a médiatartalom és annak terjesztésének szinergiájában rejlő lehetőségeket. Célunk a telekommunikációs és mediális piac bővítése. A CME egy jól működő társaság, melynek megvétele után sem szeretnénk meggondolatlan, elhamarkodott döntéseket hozni, melyek befolyásolnák a cég,“

 

nyilatkozta a PPF többségi tulajdonosa, Petr Kellner.

 

A CME az egyik vezető médiavállalkozás térségünkben, ahol 30 kódolt, és szabadon elérhető tévétársaságot és egyéb médiumokat működtet. Mintegy 45 millió tévénézőt képes elérni.

 

Egyes hírek szerint félő, hogy a CME csoportba tartozó Markíza idővel a Gorilla-ügy kapcsán is elhíresült Penta kezébe kerülhet.

 

ČTK/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.