Nyitókép: musicfeeds.com.au

 

Egy kisebb vagyont adtak a Nirvana frontemberének, Kurt Cobainnak elhíresült szvetteréért. Az olivazöld, cigarettától kiégetett felső, melyet a tragikusan elhunyt énekes viselt, egy amerikai aukción talált gazdára 334 ezer dollárért.

Ez az a felső, melyet az 1993-as „Unplugged“ felvételen is viselt.

A legendás szvettert, melyet szombaton, New Yorkban bocsátottak árverésre, állítólag a legdrágább felső, melyet ilyen formában valaha is értékesítettek.

Elektrická kytara Fender Mustang, kterou Kurt Cobain používal během turné k albu In Utero.
A Fender Mustang elektronikus gitár. Kép: CTK

Az aukción több Cobainhoz köthető tárgy is gazdára talált. Például a zenész Fender Mustang elektronikus gitárja, melyet az In Utero című album turnéján használt. A gitárt 340 ezer dollárért vásárolták meg.

 

 hirdetes_300x300  

Kurt Cobainra 1994. április 5-én seattle-i házában bukkantak rá (akkor már négy napja halott volt), bedrogozva fejbe lőtte magát. Hivatalosan öngyilkosságot jelöltek meg, de a halála körüli bizonytalanságok azóta is vitákra adnak okot.

 

A jelentések szerint Kurt brutális mennyiségű heroint lőtt be magának (a jelentések szerint egy halálos adag kétszeresét), egy doboz kék Camelt szívott el utolsó óráiban, és az R.E.M. Automatic People lemezét hallgatta, miközben búcsúlevelet írt kislányának és feleségének.

 

Közvetlen környezetétől és nyilatkozataiból is kiderült, hogy mániás depresszióban szenvedett, amelyet első sorban a hírnévnek „köszönhetett”.

 

ČTK/VG.hu

Megosztás:
Címkék: Kurt Cobain Nirvana

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!