Nyitókép: webnoviny.sk

 

A szlovákiai családok számára elfogadhatatlan, hogy muszlimot fogadjanak be. Zsidó nemzetiségű személy már hamarább elképzelhető, derül ki a Pew Research Center felméréséből, melyet Nyugat- és Kelet-Európa országaiban végeztek.

 

Különbség kelet és nyugat között

 

A kérdésre, hogy „képesek lennének muszlimot befogadni a családjukba?“ a válaszadók 47 százaléka felelt igennel. Zsidó nemzetiségűek esetében a válasz 73 százalék.

 hirdetes_810x300  

 

A kelet-európai országokban általánosan alacsonyabb a muszlim személyek elfogadottsága. A V4-ek közül konkrétan Szlovákiában a legmagasabb.

 

Csehországban csak a válaszadók 12 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy képesek lennének-e elfogadni muszlimot a családba. Lengyelországban ez a szám 33 százalék, Magyarországon 21 százalék.

 

Hollandia és a skandináv országok

 

A legelfogadóbbak a hollandok (88 százalék) és a skandináv országok, Norvégiában 82 százalék, Svédországban 80 százalék, Dániában 81 százalék.

 

Zsidó nemzetiségűek esetében az eredmények különbözőek. A V4 országok esetében a többség elfogadná a családba a zsidót, közülük is Szlovákiában a legnyitottabbak (73 százalék.) Csehországban a válaszadók 51, Magyarországon és Lengyelországban 57 százalékuk fogadna el zsidók a családba.

 

Összehasonlításként, Németországban 69 százalék, Nagy-Britanniában 69 százalékuk fogadna el zsidót. Hollandiában (96 %), Norvégiában (95 %), Dániában (92 %), Svédországban (92 %) ez a szám még magasabb.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!