A második napon három díjugrató versenyszámot rendeztek. Az öt fogathajtó világklasszis az elődöntőben mérkőzött.

 

A szombat reggel a 21 éves fiatal lovasról, Buza Patrikról szólt. A Krucsó Lovasklub lovasa Opál nyergében nyerte a 135 cm-es kétfázisos versenyszámot. A szoros versenyben két magyar lovas végzett dobogón. Horváth Balázs PM Quinterával második, Zárug Gyula a hatéves szürke Chris-Cross-szal harmadik.

 

A 25,000 euro összdíjazású Longine világranglista-pontot adó, 145 cm-es hibaidős versenyszámban Forever nyergében folytatta győzelmi sorozatát a cseh Ales Opatrny. Második az osztrák Markus Saurugg. A legjobb magyar eredményt válogatottunk erőssége, ifj. Szabó Gábor érte el Lord Calssickal. A top tízben még négy magyar lovas végzett.

 

 hirdetes_400x285  

 

A pontszám gyűjtő versenyszámban magyar győzelem született. A maximális pontot érte el és a 150 cm-es joker akadályt is hibátlanul ugrotta ifj. Szabó Gábor és a nyíregyházi Timpex ménesben tenyésztett Bölcsész. Második a norvég Oda Charlotte Lyngvaer. Harmadik a kecskeméti Pataki ménes lovasa, Horváth Balázs, sárga kancájával PM Chaccerával.

 

Fogathajtó sztárparádé

 

Lyon (Fra), Maastricht (NED) és Stuttgart után a Fogathajtó Világkupa sorozatban induló 10 hajtó közül öten Budapesten álltak starthoz. (A mezőny másik fele ugyanekkor Stockholmban lépett fel.)

 

Isjbrand Chardon (Hollandia): a tizenháromszoros világbajnok. Ötször volt a világ legjobb hajtója. Az Arénában már háromszor nyert.

 

Bram Chardon

 

Bram Chardon (Hollandia): ötszörös póni négyesfogathajtó világbajnok. Tavaly ő nyert Budapesten.

 

Jerome Voutaz (Svájc): ötszörös svájci bajnok. 2018-ban Budapesten második.

 

Chester Weber (USA): 2018-ban csapat világbajnok, egyéni ezüstérmes.

 

Dobrovitz József világbajnok. 2010 óta a fedett pályás sorozat sikeres résztvevője. 2011-ben a világkupa döntő ezüstérmese.

 

Már a „bemelegítő”, elődöntő hangulata is bizonyította, hogy a fedeles fogatverseny egy más világ.

 

A tizenkét akadállyal nehezített, felfokozott hangulatú fedeles verseny izgalmas, látványos, pergő. Az első és az utolsó hajtó között most is csupán tized- század másodpercek döntöttek.

 

 

A kétfordulós, kiélezett verseny a vasárnapi, 29,500 eurós összedíjazású döntő indulási sorrendjéről döntött. A tavalyi győztes holland Bram Chardon az első fordulóban megmutatta, hogy ismét győzni szeretne Budapesten.

 

Eredmény

  1. Bram Chardon NED 275.91
  2. Chester Weber USA 279.28
  3. Jerome Voutaz SUI 281.59
  4. IJsbrand Chardon NED 286.33
  5. ifj. Dobrovitz József HUN 295.87
  6. Dobrovitz József HUN 311.94
  7. Vida József HUN 402.31

 

A verseny vasárnapi programja: 8,00-tól díjugratás, 12,00-től 145 cm-es akadályokon rendezett Nagydíj. 15,00-tól Fogathajtó Világkupa döntő.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!