Nyitókép forrása: Intellinews.com

 

Az orosz-belarusz integrációról egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke Szentpéterváron. Húsz éve Jelcin és Lukasenka államközi szerződést írt alá egy orosz-belarusz unió létrehozásáról. Ez a közös védelmet, a polgárok szabad mozgását és munkavállalását eredményezte eddig.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint bár az államközi szerződés számos pontja nem valósult meg, az eredmények így is jelentősek.

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke hangsúlyozta, hogy a Szovjetunió szétesése óta a két ország szoros viszonyban maradt politikai, gazdasági és társadalmi értelemben is.

 

 hirdetes_400x285  

Az orosz-belarusz uniós szerződés aláírásának huszadik évfordulójára Szocsiban emlékezett a két ország vezetője december 7-én. Sajtóhírek szerint a fehérorosz lakosság egy részét aggasztja, hogy a szerződés felélénkítésével Oroszország esetleg be akarja kebelezni Fehéroroszországot, de elemzők szerint a Krím annektálása után Moszkva ezzel túl nagy nemzetközi bonyodalmat vállalna. Szocsiban az áram, a gáz és az olaj kereskedelméről zajlott konkrét egyeztetés.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.