Nyitókép: twebnoviny.sk

 

A Kuciak-ügy főtárgyalásának első napján sorra szót kapnak az egyes gyanusítottak. A kettős gyilkosság megrendelésével vádolt Marian Kočner védőügyvédjén keresztül tagadja, hogy bármilyen köze lenne az ügyhöz. Marek Para elmondása szerint ügyfele ártatlan, és az egész vádemelést megalapozatlannak tartja.

 

Tomáš Szabó. Kép: webnovny.sk

 

Ugyanúgy tagadja érintettségét a gyilkosság elkövetésével vádolt gútai Szabó Tomáš is, a tárgyaláson elmondta, hogy nincs semmilyen tudomása a vádiratban szereplő állításokról. Miroslav Marček saját bűnösségéről nem akart nyilatkozni, a vizsgálat előzetes szakaszában azonban már elismerte bűnösségét. Frissítve: Marček időközben vallott.

 

  hirdetes_300x300   
Miroslav Marček. Kép: webnoviny.sk

 

Ugyanúgy tagad a komáromi Alena Zsuzsová is, akinél a vádirat szerint Kočner a kettős gyilkossággal végződött cselekdetet megrendelte. A mai főtárgyaláson védőügyvédjén keresztül elmondta, hogy az egész büntetőügy egyetlen közös célt követ: „a sajtó hajtóvadászatának eredménye.” Zsuzsová szerint nincs egyetlen közvetlen bizonyíték sem arra, hogy Kočner nála rendelte volna meg a gyilkosságot.

 

Alena Zsuzsová. Kép: SME

 

A DenníkN egyébként a tárgyalás előestéjén tett közzé egy fényképfelvételt, amelyen leírásuk szerint az szerepel, ahogy  Marian Kočner épp kivesz az egyik bankfiókból készpénzben 50 ezer eurót, melyet a vád szerint a bérgyilkosok kérte újabb összegként, miután tettük elkövetése után kiderült, kit is gyilkoltak meg, és az egész milyen hatalmas hullámokat váltott ki.

 

Marian Kočner v Tatra banke deň po zverejnení informácií, že Kuciaka zavraždili. Foto – archív N
Marian Kočner a Tatra bankban azt követően, hogy kiderült, Ján Kuciakot és menyasszonyát meggyilkolták. Kép: DenníkN

 

Zsuzsová elmondta, az egész vád egyetlen Andruskó Zoltán vallomástételén alapszik, akit vádalku keretében már 15 évre elítéltek.

 

A hétfői főtárgyalással kapcsolatos cikkünk itt olvasható:

 

Kuciak-gyilkosság: Ma kezdődik a főtárgyalás

 

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!