Nyitókép: polityka.pl

 

Komolytalannak, a valódi jelentés paródiájának nevezte a Velencei Bizottság csütörtöki, a lengyel bíróságokról szóló törvénymódosítások elutasítását javasló állásfoglalását Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter. A politikus szerint a dokumentum nem tekinthető hivatalosnak.

 

Amint arról mai koradélutáni cikkünken beszámoltunk, az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását.

 

Az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását

 hirdetes_400x285  

 

Az állásfoglalás „egy nemzetközi testület által kiadott vélemény paródiájának” tűnik, visszhangoznak benne az úgynevezett régi EU-tagállamok igazságügyi minisztereinek korábbi, „felsőbbrendűségi érzetről” tanúskodó kijelentései – jelentette ki Ziobro az ellenzéki többségű lengyel felsőház elnökének kérésére sürgősségi eljárásban készített, nem kötelező érvényű bizottsági iratról.

 

A varsói kormány már múlt héten jelezte: az állásfoglalást nem tekinti majd hivatalosnak.

 

Az Európa Tanács szakértői testülete, a Velencei Bizottság által kifogásolt tervezet fegyelmi intézkedéseket tenne lehetővé a politikai tevékenységet folytató, illetve kollégáik legitimitását megkérdőjelező bírák esetében.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.