Arnold, Levente
  • HUF: 355.71
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 33 °C
Friss hírek

Hárommillió dolláros vérdíjat tűztek ki Trump fejére, “bárkinek, aki megöli”

"Meglátjátok, hogy a mártírrá lett Szulejmáni sokkal veszélyesebb, mint a még életben lévő és harcoló Szulejmáni volt"

Nyitókép: euronews

Ahmad Hamzeh iráni politikus az iráni parlament hírügynöksége, az Icana szerint kedden, a parlamentben tette meg bejelentését.

“Kijelentem a magam és a kerman-i lakosok nevében, hogy minden kermani a meggyilkolt Kászim Szulejmáni tábornok katonája, és egyikünkben sem fél attól, hogy feláldozza magát miatta. Három millió dollárt adunk készpénzben bárkinek, aki megöli azt az átkozott Trumpot”

 

– jelentette be a Kerman provinciában található Kanudzs város parlamenti képviselője.

A leginkább pisztáciájáról híres Kerman régió (ők a világ legnagyobb pisztáciatermelői) a január elején amerikai katonák által meggyilkolt Khaszim Szulejmáni tábornok szülőhelye is egyben. A nemzeti hősnek tartott tábornok Kermanban tartott búcsúztatásán 62 ember vesztette életét, mert agyontaposták őket a koporsóhoz igyekvő tömegben.

Az amerikai elnök fejére vérdíjat kitűző Hamzeh egyébként nem elégedett meg az elnök esetleges likvidálásával – az USA-nak a régióban található katonai bázisait és nagykövetségeit is megfenyegette.

“Meg fogjátok látni, hogy a mártírrá lett Szulejmáni sokkal veszélyesebb, mint a még életben lévő és harcoló Szulejmáni volt”

 

– mondta.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket