Nyitókép: vg.hu

 

Magyarország Európa legnagyobb gazdasági növekedését produkálja – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a dán Vestfrost Zrt. új, 4,7 milliárd forintból (szerk. megj. 14,2 millió euró) elkészült csongrádi gyártócsarnokának avatóünnepségén csütörtökön.

 

Magyar Levente azt mondta, Magyarország népességét tekintve a 92. legnagyobb a világon, de a 34. legmagasabb exportteljesítményt nyújtja, a beérkező nemzetközi tőke nagyságát vizsgálva a 16., az egy főre jutó külföldi működőtőke aránya alapján pedig az ötödik helyen áll.

 

Mint elmondta, a tavaly érkezett 101 nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt, és kiemelkedő helyezést biztosít Magyarország számára a globális beruházási rangsorban.

 hirdetes_400x285  

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára üdvözölte, hogy Magyarország egyre inkább a magas tudástartalmú ágazatok befektetési célpontja, mivel az így keletkező munkahelyek is nagyobb értéket állítanak elő. Véleménye szerint erre utal az is, hogy a tavalyi nagyberuházók a korábbiakhoz képest átlagosan 50 százalékkal magasabb fizetéseket kínálnak a munkavállalóiknak. Kedvezőbbé vált 2019-ben a nagyberuházások területi eloszlása is, hiszen Budapestet, Pest és Komárom-Esztergom megyét Szabolcs-Szatmár Bereg, és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi a befektetési rangsorban – tette hozzá.   

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!