Nyitókép: azutazo.hu

 

Az európai államok közös fellépést terveznek a koronavírus miatt a Kínában tartózkodó állampolgáraik hazahozatalára.

 

Portugáliából már fel is szállt az airbus óriási, A380-as gépe, mely 350 személyt hoz haza Kínából. Az evakuáció öt cseh állampolgárt is érint. A magyarokat a franciák hozzák haza, a nyolc magyar állampolgárért holnap reggel indul a repülőgép.

 

A portugál airbus útját Augusto Santos Silva portugál külügyminiszter szerint az EU koordinálja a kínai hatóságokkal. A gép Párizs érintésével, ahol orvosokat vesz fel, majd hanoji megállóval érkezik Kínába.

  hirdetes_300x300   

 

Vuhanból, a betegség epicentrumából több ország már hazaszállította állampolgárait. Többek között Japán, és egy részüket az USA is. Dél-Korea, Ausztrália, Franciaország, Nagy-Britannia és Egyiptom ma vagy az elkövetkező napokban készül ugyanerre.

 

A hivatalos szervek szerint a hazatért személyek egy időre karanténba kerülnek.

 

A legfrissebb számok alapján Kínában eddig 170-en haltak meg és több mint 7800-an betegedtek meg a vírustól. Több ország szigorította az előírásokat, hogy megakadályozza a koronavírus terjedését.

 

A mostani evakuációval egy időben több légitársaság, mint a British Airways, a Lufthansa, az Iberia, az SAS, vagy a Finnair összes járatát törölte Kínába. A KLM és az Air France egyelőre csak korlátozza járatait.

 

Andrej Babiš cseh miniszterelnök szerint kormánya hamarosan bejelenti, hogy átmenetileg lezárják a légteret a Kínából érkező repülőgépek számára.

 

ČTK/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!