Nyitókép: doma.markiza.sk

 

Bárdos Gyulában csak fele annyian bíznak, mint Bugár Bélában. De őt legalább Menyhárt Józseffel szemben ismerik.

 

Az MKÖ listavezetője felkerült a politikusok megbízhatóságát országos szinten mérő aktuális felmérés szereplői közé, melyre az MKP elnökének esetében korábban nem nagyon került sor. Nem csoda, ha Menyhárt József elégtelen szlovák nyelvtudása miatt évek óta sikeresen kerüli az országos szlovák médiumok élő politikai vitaműsorait. Három év alatt, amióta pártelnök, még egyszer sem mérettette meg magát a képernyőn.

 

A Focus ügynökség vasárnap közzétett felmérése azt vizsgálta, mennyire bíznak, vagy nem bíznak a választópolgárok a választáson induló pártok listavezetőiben, illetve politikusokban.

 hirdetes_400x285  

 

Kép: reprofoto (Markíza)

 

Az első helyen nem meglepetésre az államfő, Zuzana Čaputová szerepel, akiben a megkérdezettek 58 százaléka bízik. Második helyen 39 százalékkal a kormányfő, Peter Pellegrini, harmadikon fej-fej mellett Andrej Kiska (Za ľudí) és Igor Matovič (OĽaNO) szerepel 29-29 százalékkal.

 

Az utolsó két helyen két magyar nemzetiségű politikust mért a Focus. Míg Bugár Bélában (Most-Híd) 14 százalék, addig Bárdos Gyulában (MKÖ) a válaszadók 8 százaléka bízik.

 

Kép forrása: Na telo (Fb.)

 

Bárdos ugyanakkor elfogadhatóbb a magyarok körében mint Bugár, ezt mutatja ugyanis, hogy míg Bárdossal szemben a bizalmatlansági mérték 75 százalék, addig az árulónak tartott Bugárnál ez a szám 84 százalék.

 

Kép forrása: Na telo (Fb.)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.