Nyitókép: euronews

 

Nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is a „COVID-19-ként” elnevezett új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója Genfben.

 

A világszervezet illetékese szerint azonban megfelelő fellépéssel „valós esély” van a kór terjedésének megállítására.

 

Egyben arra szólította fel a világ államait, hogy osszák meg egymás között a vírusmintákat és fokozzák az együttműködést.

 hirdetes_810x300  

 

„Valós esély van arra, hogy megállítsuk a járványt. Ha megnézzük a Kínában és a világ többi részén regisztrált eseteket, az eredmények nem összehasonlíthatók. Ha a remény lehetősége felcsillan, az ember rendkívüli teljesítményekre képes. Jó lenne, ha ezt a világon mindenki szem előtt tartaná. Hogy észrevegyük, és vegyük komolyan a lehetőségeket, ne eresszük el őket, mert ha elszalasztjuk, megbánjuk”

 

– hangsúlyozta Tedrosz Adanom Gebrejeszusz.

 

Számos ország kutatói keresik a vírus elleni hatékony gyógymódot. Az Egyesült Királyság tudósai már állatokon kísérleteznek egy vakcinával – elvileg elsőnként, bár hangsúlyozzák: szó sincs kutatói versenyről.

 

Közben a brit és a francia egészségügyi hatóságok között nemzetközi együttműködés van érvényben annak érdekében, hogy megtalálják azokat az embereket, akik érintkeztek az egyik londoni kórházban koronavírus-fertőzéssel kezelt férfival. Az illető egy franciaországi síparadicsomban fordult meg, és ott többeket megfertőzhetett.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!