Nyitókép: euronews

 

Valóssá vált a veszély, hogy az új típusú koronavírus (COVID-19) terjedése világjárvánnyá szélesedik, közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője. Most van szükség hatékony intézkedésekre, mert a 110 ezer fertőzött személy 93 százaléka négy országban él, így még kontrollálható a járvány.

 

A WHO főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz azt mondta hétfőn, hogy mivel az egyes országok protokollja eltérő, így országokra szabott intézkedéseket kell hozni a járvány megállítására. Cél, hogy az országok megértsék, a legszigorúbb intézkedések alkalmazása a világ és saját érdekeiket is szolgálja.

 

Újabb három koronavírus-beteget regisztráltak Magyarországon

 hirdetes_300x300  

 

Három újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, mindhárman iráni állampolgárok és a Semmelweis egyetem hallgatói. Ezzel 12-re emelkedett a fertőzöttek száma, közülük 8 iráni, egy brit és három magyar állampolgár.

 

A koronavírusról hírt adó hivatalos kormányzati honlap szerint továbbra is 67 embert tartanak karanténban és 362 mintavételt végeztek a laboratóriumokban.

A fertőzötteket a Szent László kórházban kezelik.

 

Kínában már javul a helyzet

 

Kínában a december óta dúló járvány az utóbbi hetekben folyamatosan mérséklődik, köszönhetően a karantén-intézkedéseknek, amiken egyelőre nem lazítanak.

 

A Kínából jelentett mintegy 80 ezer fertőzött több mint 70 százaléka meggyógyult.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!