Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az új helyzetre való tekintettel az Általános Egészségbiztosító változtatott az eddigi eljárásokon. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett igényekre reagálva több változtatást hozott.

 

A paciensekkel szembeni elvárás, hogy maradjanak otthon. Így sokan telefonon kérnek orvosi konzultációt, de sok esetben nehezen kapna tájékoztatást- Vagy azért, mert túlterheltek a vonalak, vagy azért, mert lejárt az orvos szolgálati ideje.

 

Az Általános Egészségbiztosító ezért több pénzt juttat az orvosokhoz annak érdekében, hogy plusz időt vállaljanak telefonos ügyfélszolgálat céljából, beleértve a pediátereket is.

 hirdetes_300x300  

 

Figyelembe veszi az elmaradt szűrővizsgálatokat

 

Az egészségbiztosító nem fogja szankcionálni a rendelőket az elmaradt szűrővizsgálatok miatt, melyeket évente két alkalommal értékelnek ki. A rendelkezés a felnőtt- és a gyerekorvosokra is vonatkozik.

 

Specialistához ajánlás nélkül is

 

Hogy a betegek ne üljenek feleslegesen a várótermekben, ne látogassák az orvosokat, elfogadásra került, hogy a biztosító a körzeti orvostól való ajánlás nélkül is átfizeti a speciális orvosi kivizsgálásokat. A betegeknek így nem kell először a körzeti orvosukhoz ajánlásért menniük, ha specialistához készülnek.

 

Az Általános Egészségbiztosító azt is lehetővé teszi, hogy az orvosságokat, amiket eddig csak a speciális orvos írhatott fel, mostantól a körzeti orvos is felírhatja. Mindezt az előző vények alapján, eRecept formájában is anélkül, hogy meglátogatnánk a rendelőt.

 

Meghosszabbították az egészségügyi segédeszközök vásárlására feljogosító utalványok érvényességét az eddigi 30-ról 60 napra, ami indokolt esetben akár 90 napra is meghosszabbítható. Az utalványokat postán küldik ki a biztosítottaknak, akiket erről telefonon előre értesít.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.