Nyitókép: reprofoto (fb-live)

 

137-ből 136 parlamenti képviselő támogatásával módosulnak a szociális jogszabályok. A cél, hogy könnyítsék a munkavállalók, rászorultak, juttatásból élők helyzetét.

 

Milan Krajniak szociálisügyi miniszter a parlamentben a jogszabályok elfogadása után tájékoztatott az életbe léptetett négy fó pontról. Ezek a következők:

 

1. A moratórium alatt minden alkalmazott védelmet kap az elbocsátással szemben, amennyiben karanténba kerül. Értsd, akinél koronavírus -fertőzést mutatnak ki és karanténba kerül, azt nem lehet elbocsátani a munkahelyéről.

 hirdetes_300x300  

 

2. Ha valakinek a krízis időszakában, azaz március 11-től fejeződik be a munkanélküli-segélyre jogosító időszaka, annak ezt a juttatást tovább fizetik. Indoklás: Feltételezhető, hogy a jelen helyzetben nem nagyon fog tudni munkát találni magának.

 

3. A frontvonalban dolgozó orvosok es egészségügyi dolgozók munkájuk akadályoztatása esetén (például megbetegednek), bérük teljes összegét, 100 százalékát megkapják.

 

4. 5000 kismama, akinek a krízis időszakában jár le az anyaságija, ezen túl karantén ápolási díjra jogosultak. A gyermek ugyanis nem mehet óvodába, mivel az óvodák bezártak, így az édesanya sem tud munkába visszamenni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 35 olvasónak tetszik ez a cikk.