Nyitókép: hvg

 

A koronavírus-járvány miatt felértékelődtek azok a szolgáltatások, amelyekkel megkönnyíthető az otthonról való tanulás és munkavégzés. Bár a Skype ezen a téren eddig sem okozott csalódást, egy új funkciónak hála most még kényelmesebb lehet a használata – számol be róla a HVG tech-rovata.

 

A Skype-ot úgy fejlesztették ki a Microsoftnál, hogy a használata csakis valamilyen aktív fiókkal legyen igénybe vehető. Ez utóbbit most eltörölte az üzemeltető, sőt, a valós idejű chathez telepíteni sem kell semmit – a Skype weboldalán minden lebonyolítható. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a felhasználóknak csak fel kell lépniük egy erre a célra létrehozott weblapra, és néhány kattintás után már zajlik is a megbeszélés vagy a tanítási óra.

 

Ha ön is kipróbálná a Skype újdonságát, nincs más dolga, mint a Chrome vagy Edge böngészőjéből (egyelőre csak ez a két szoftver támogatott) megnyitni a fenti linket, rányomni a Create a free meeting parancsra, majd a kapott url-t e-mailben vagy egyszerű kimásolással elküldeni azoknak, akiket meghívna a videochathez. A beszélgetés a Start call gombbal indítható. A legjobb, hogy ez a Skype-verzió is megörökölte az asztali (letöltős) változat egy igen hasznos funkcióját, amellyel elhomályosítható a háttér. A hívás rögzíthető, a Microsoft pedig 30 napig tárolja a felvett anyagokat.

  hirdetes_300x300   

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.