Nyitókép: Körkép.sk

 

Az oktatásügyi minisztérium államtitkára felhívással fordult a belügyminisztérium felé a javítóintézetek tarthatatlan állapotának könnyítésére a koronavírus-járvány idején.

 

A Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján az oktatási intézmények zárva vannak, a tiltás nem vonatkozik azonban a javítóintézetekre. Filip Mónika (SaS) ezért kéréssel fordult a belügyminisztérium felé, hogy készítse el a megyei fenntartású intézmények számára a koronavírus-járvány idején szükséges lépéseket. Beleértve az esetlegesen felmerülő krízishelyzetek során való eljárást.

 

Filip Mónika szerint rendezni kell az ilyen intézményekbe elhelyezett csellengő gyerekek helyzetét, mint ahogy azokét is, akik bírósági végzést követően kerülnek állami intézménybe. Az államtitkár szerint fontos felkészülni az ő esetükben is a karantén helyzetre, védőfelszerelésekkel szerelni fel ezeket az intézményeket valós igényeiknek megfelelően.

 hirdetes_810x300  

 

Az oktatásügyi minisztérium egyben felkérte a járási hivatalokat, hogy önkéntesek megszólításával készítsék elő a személyzeti tartalékot, akik az intézmények dolgozóit helyettesíthetik, amennyiben valahol felüti a fejét a koronavírus.

 

„Bízom abban, hogy fel tudunk készülni az esetleges krízishelyzetre, és így meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat“

 

– fogalmazott Filip Mónika, az oktatásügyi tárca államtitkára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!