Nyitókép: neokohn.hu

 

Sajtóhírek szerint súlyos állapotban van az észak-koreai diktátor, aki állítólag egy műtét után lábadozik Phenjan szomszédságában.

 

Kim-Dzsongun egészségi állapotáról egy dél-koreai portál írt meg nem nevezett észak-koreai forrásokra hivatkozva, ezt vette át a CNN, illetve ennek ment utána az amerikai hírszerzés. Az üggyel kapcsolatban hivatalos információ csak a dél-koreai elnöki hivataltól származik, ott nem tudnak semmi ilyesmiről.

 

A Daily NK jórészt szökött észak-koreaiakból álló szerkesztősége úgy tudja, hogy Kim Dzsongun szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, és „komoly veszélyben van”.

 hirdetes_300x300  

 

A híresztelés mellett szól, hogy a 2012 óta hatalmon lévő észak-koreai vezető most először nem látogatott el a Kumszuszan emlékpalotába államalapító nagyapja, Kim Ir Szen születésnapján.

 

A dél-koreai, egyesítésért felelős minisztérium, mely a két ország kapcsolatáért is felelős, már korábban bejelentette, hogya CNN és a Daily NK híresztelését nem áll módjában megerősíteni. Hasonló szellemben nyilatkozott a dél-koreai államfő hivatelvezetője is, aki szerint Észak-Koreában semmi különleges nem történik.

 

Euronews/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!