Nyitókép: webnoviny.sk

 

A norvég rendőrség kedden letartóztatta az ország egyik leggazdagabb emberét. Tom Hagen ellen az a vád, hogy közrejátszott felesége 2018-as eltűnésében.

 

Az ügyet korábban emberrablásként vizsgálták. Tommy Bröske nyomozó elmondta, hogy Hagent munkába menet tartóztatták le.

 

„Az egész ügy egyre inkább átverésnek tűnik. Ahogy gyengültek az egyes indítékok, úgy erősödött a gyanú Tom Hagennal szemben,“

 

 hirdetes_300x300  

jelentette ki Osloban. Aase Kjustad Eriksson szerint a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a férj még legalább négy hétig vizsgálati fogságban maradjon, és nem kizárt, hogy további letartóztatások is lesznek.

 

Arról, hogy mi motiválta Norvégia egyik leggazdagabb emberét tettére, a rendőrség egyelőre nem kíván nyilatkozni.

 

Anne-Elizabeth Falkevik Hagen eltűnése 2018 óta borzolja a norvég közvéleményt. A 69 éves nőt 2018. október 31-én rabolták el az Oslo melletti loerenskogi házukból, és azóta nem találják. A rendőrség akkor azt jelentette, hogy az emberrablók 9 millió eurónak megfelelő norvég korona váltságdíjat követelnek kriptovalutában.

 

Banktopp mener kidnappingssaken skiller seg fra tidligere saker ...
Kép: dn.no

 

Egy videót is közzétettek az egyik biztonsági kameráról, ahol két személyt látni Hagen munkahelye körül sétálni. A rendőrség kutyákkal átkutatta a házat, és tűvé tették a közeli halastavat is. A nyomozás külföldön is folytatódott. Tavaly júniusban azonban megváltoztatták az addigi  indítékot, mivel semmi jel nem mutatott arra, hogy a nő még életben lenne. Ugyanúgy az emberrablók is elhallgattak. A nyomozók szerint nem kizárt a megrendezett emberrablás, így próbálhatták ugyanis a gyilkosságot álcázni.

 

Hagen 148 millió eurós vagyonával Norvégia egyik leggazdagabb embere. Az ingatlanpiacon és az energetikai szektorban érdekelt.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!