Nyitókép: elpais.com

 

Spanyolok ezrei tértek vissza ma az utcákra, további ezrek pedig kerékpárra ültek. A spanyol kormány hét hét után mától engedélyezte az egyéni sportolást a szabadban, melyet még március közepétől tiltott be a COVID-19 járvány miatt.

 

A sétára, sportolásra azonban meghatározott idő áll rendelkezésre, mégpedig életkor szerint. Mindenki köteles betartani a biztonságos távolságot egymástól. A szájmaszk viselése nem kötelező, aki azonban fertőzés gyanús, vagy koronabeteg, az nem teheti ki a lábát

 

A kormány előző vasárnap a gyermekek számára tette lehetővé a kijárást, akik azonnal megtöltötték a sétálóutcákat, tengerpartokat. Ezúttal ugyanez volt tapasztalható, csak most sportolókból volt a legtöbb.

 hirdetes_810x300  

 

Az új helyzet a Barcelonában élő ismert színészt, Antoni Banderast is meglepte, aki twitter oldalán így panaszkodott:

 

„A rendkívüli állapot óta most először voltam kint futni, és rögtön belefutottam a lesifotósokba, akik mindenféle szájmaszk nélkül azonnal a képembe tolták fényképezőgépeiket. Inkább otthon maradok“

 

– panaszkodott.

 

Március közepe óta a spanyolok csak bevásárlás, orvos látogatás és munka miatt hagyhatták e laz otthonaikat. A múlt heti könnyítés rögtön oda vezetett, hogy a gyermekek szüleikkel azonnal megtöltötték az utcákat, figyelmen kívül hagyva az előírt követési távolságot.

 

A spanyolok azonnal kirajzottak az utcákra. Kép: elpais.com

 

A spanyol kormány ezért kénytelen volt meghatározni, hogy ki mikor sportolhat. Mégpedig az adott napszak és az életkor szerint.

 

Az előírás nem vonatkozik az 5 ezer főtől kisebb városokra és településekre, ahol a kormány szerint nem áll fenn a „tömegnyomor“ veszélye.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.