A korábbi csehszlovák válogatott, illetve klubszinten a Saint-Étienne, Bastia, Duisburg, Celtic Glasgow játékosa határozottan ellenzi a koronajárvány miatt megszakított Fortuna liga lejátszását.

 

Ľubomír Moravčík, akit 2001-ben az év játékosának választottak Szlovákiában, nyilatkozott Nyitráról való elküldéséről is, ahonnan 25 évesen külföldre igazolt.

 

„A múlt hónapban megkaptam a felmondást az ukrán tulajdonosoktól. A koronaválság miatt egyébként sincsenek edzések, meccsek, így munkám sem volt. Szlovákiában valószínűleg nincs helyem a futballban. Idejöttek valami ukránok, és elsőként küldtek el engem. Majd elhívták Panenkát az egyik meccsre, a nézők kedvéért. Az egésznek semmi értelme. Panenkát elismerem, világsztár. Egyik oldalon valakit tisztelnek, engem pedig elküldenek, mint valami koszos kutyát. Érthetetlen dolgok ezek számomra. De már hozzászoktam. Senki sem lehet próféta a saját hazájában,”

 

nyilatkozta az 54 éves Moravčík.

 hirdetes_810x300  

 

A külföldön is komoly karriert befutott játékos ellenzi a Fortuna liga lejátszását.

 

„Én lezárnám ezt az évet, és kinevezném a bajnokot és a kiesőt és kész. Hogy akarják ezt még lejátszani: A játékosok már két hónapja nem edzenek rendesen. Egyéni felkészülés után a csoportosra is szükség van. Mikor akarják ezt behozni? Ne adj isten újraindul a bajnokság, majd ismét romlik a helyzet. Mi lesz akkor? Én nem kockáztatnék. A televízióban egyébként is alig nézik a meccseket,”

 

mondta a Nový Časnak.

 

A Rózsahely, Aranyosmarót, és az U16-os válogatott vezetőedzője szerint a szlovák foci nem jó irányba tart.

 

„Úgy látom, hogy a klubok fele áttér a félprofi rendszerre. 5-6 csapat játékosai munkába fognak járni, a többi 3-4 pedig profi csapat lesz. Aggódom a szlovák foci jövője miatt. Ha valaki azt hiszi, hogy 500-600 euróért valaki játszani fog, az nevetséges. Olyanok esetleg, akik így akarnak egy kis mellékkereseti lehetőséget szerezni, de ebből élni lehetetlen. Annak a játékosnak, aki nem keres legalább havi 2000 eurót, nincs értelme futballoznia”

 

– tette hozzá Moravčík

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.