Nyitókép: timesofisrael.com

 

Az Egyesült Államok alelnöke nem vonul karanténba azután, hogy közvetlen munkatársa megfertőződött. Mike Pence sajtósánál, Katie Millernél pénteken mutatták ki a koronavírust.

 

Az amerikai járványügyi akciócsoport három tagja; a járvány elleni harc jelképévé vált Anthony Fauci, valamint Stephen Hahn és Robert Redfield viszont az önkéntes, otthoni izoláció mellett döntött. Utóbbi kettő – elmondásuk szerint – közvetlen kapcsolatba került Millerrel.

Pence pénteken tért vissza Washingtonba egynapos Iowa-i útjáról. És nem jelent meg szombaton a Fehér Házban Trump elnök katonai vezetőkkel folytatott megbeszélésén. Az alelnökön többször is végeztek vírustesztet, és mind negatív lett, ezért a korábbiak szerint dolgozna tovább.

 

 hirdetes_810x300  

Washington államban a korlátozások feloldása, a gazdaság újraindítása mellett tüntettek vasárnap. Ez már a sokadik hasonló demonstráció az országban.

 

Mintegy 33,5 millió amerikai jelentkezett be munkanélküli ellátásért az elmúlt hét hét során, akik a járvány fékezése érdekében tett intézkedések miatt vesztették el állásukat.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!