Nyitókép: hirado.hu

 

Azt várjuk az uniós intézményektől, hogy segítsenek, ne pedig hátráltassanak bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányfő hangsúlyozta: egy világjárvány közepén vagyunk, Európában 150 ezer körül lehet a halottak száma. Magyarország a legsikeresebben védekező országok közé tartozik, és amikor igazi európai összefogásra van szükség, aggasztó, hogy „az a brüsszeli világ, a brüsszeli bürokraták, akiket mi fizetünk” és akiknek a fontos dolgokkal kellene foglalkozniuk, Magyarországon „köszörülik a nyelvüket” – fogalmazott.

 

Orbán Viktor az Európai Bíróság csütörtöki ítéletéről azt mondta: továbbra is a migrációs kérdés mozgatja az európai politikát, a brüsszeli döntéseket, az, hogy el tudják-e érni, hogy rákényszerítsék a tagállamokat, akaratuk ellenére beengedjenek migránsokat. Ez az ítélet is erről szól, de „nem fognak tudni bennünket kicselezni” – közölte. Hozzátette: ha az Európai Bíróság olyan döntést hoz, amely ütközik a magyar alkotmánnyal, akkor az alkotmánynak kell elsőbbséget adni.

 hirdetes_810x300  

 

Európai Bíróság: jogellenes a menekültek elhelyezése a magyar tranzitzónában

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.