Nyitókép: barrandov.tv

 

Andrej Babiš cseh miniszterelnök nem ért egyet azzal a kulccsal, amely alapján az Európai Bizottság elosztaná a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállításra szánt pénzcsomagot.

 

Elvi kifogása van például azzal kapcsolatban, hogy a képletben túl nagy teret kap a munkanélküliség. Babiš szerint így azok az uniós tagországok, melyeknek a válság ellenére is sikerült alacsonyan tartaniuk saját munkanélküliségi rátájukat, büntetve lennének. Csehország a 20 milliárd euróval részesülhet a 750 milliárd eurós újjáépítési csomagból.

 

Babiš hozzátette, hogy az újjáépítési tervből nem volna szabad olyan országokba önteni a pénzt, melyek államháztartása hosszú ideje problémákkal küzd, amit a koronavírus-járvány csak felerősített.

 hirdetes_300x300  

 

„Azt kellene elérni, hogy helyzetük a jövőre nézve javuljon. Az egészséges költségvetési gazdálkodással rendelkező országok így kárt szenvedhetnek, a kicsi, kivitelre összpontosító országok, mint Csehország még inkább. Fontos, hogy az egész EU-ban támogassuk. A gazdasági növekedést és konkurenciaképességet”

 

– jelentette ki Babiš.

 

A cseh miniszterelnök úgy látja, hogy a hangsúlyt a befektetések ösztönzésére és a hiányos infrastruktúra kiépítésére kellene fordítani.

 

ČTK

További ajánlott írások:

 

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval állítaná talpra az európai gazdaságot

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!