Nyitókép: teraz.sk

 

Az Európai Unió tagországai ismét megerősítették, hogy a Krím annexióját nem ismerik el, mi több, azt a nemzetközi jog megsértésének tekintik.

 

Az EU csütörtökön emiatt egy évvel meghosszabbította az Oroszország elleni, még 2014-ben bevezetett szankciókat is.

 

„A Tanács ma úgy döntött, hogy meghosszabbítja a szankciókat, melyeket a Krím törvénytelen elfoglalása miatt hozott. Az új szankciók Oroszország ellen 2021. június 23-ig lesznek érvényben,

 

 hirdetes_810x300  

áll az EU Tanácsának állásfoglalásában.

 

A tagországok ma azt is megerősítették, hogy a Krím elfoglalását nem ismerik el és azt a nemzetközi jog megsértésének tekintik.

 

A csütörtökön meghosszabbított szankciók a Krím-félszigetre vonatkozó egyes termékek exportjára és importjára vonatkozik. Ugyanúgy tilos az is, hogy az Uniós tagországainak vállalatai a Krímen befektessenek vagy a turizmusban vállalkozzanak. Az európai hajók és repülőgépek sem használhatják a krími kikötőket és reptereket.

 

A most meghosszabbított szankciók mellett az EU vízumkorlátozásokat is életben tart Oroszországgal szemben, és az ország polgárai, vállalatai is gazdasági korlátozásokkal szembesülnek.

 

A krími szankciók hatálya mindig egy évvel hosszabbodik meg, a vízumkorlátozások és másik csomag hatályát félévente vizsgálják meg.

 

A háború Donbaszban 2014 óta több mint 13 ezer emberéletet követelt.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: a Krím annexiója

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!