Nyitókép: independent.co.uk

 

West, aki korábban nyíltan támogatta Donald Trumpot, szombaton a közösségi oldalán bejelentette, hogy indul az idei elnökválasztáson. Így Trump és demokrata ellenfele, Joe Biden kihívója lehet.

„Be kell teljesítenünk az Amerikában rejlő ígéretet; bíznunk kell istenben, közös víziót kell kialakítanunk és közösen kell építenünk a jövőnket. Elindulok az Egyesült Államok elnökségéért“

 

– írta a Twitteren.

 

Bejelentése után először nem volt világos, hogy komolyan gondolja-e döntését, hiszen a november 3-i elnökválasztásig már csak alig négy hónap van hátra, és hogy benyújtotta-e a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy neve felkerülhessen a választási listára.

  hirdetes_300x300   

 

Az USA egyes tagállamaiban ez a határidő még nem telt le.

 

US-Experte sieht schwarz für Trump

 

West, és nem kevésbé híres felesége, Kim Kardashian 2018-ban meglátogatták Trumpot a Fehér házban, majd néhány héttel később a zenész bejelentette, hogy nem akar politizálni.

 

Kanye West egyébként már a 2015-ös MTV zenei díjátadón is meglepetést okozott azzal, hogy elnökjelölti ambíciói vannak. Azt viszont nem pontosította, hogy 2020-ban vagy 2024-ben akar-e indulni.

 

Bár a két nagy párt jelöltjei mellett a függetleneknek soha nem termett még babér, Elon Musk rögtön reagált Westre, és „feltétlen támogatásáról“ biztosította őt.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!