Nyitókép: Euronews

 

Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is.

 

A szlovén kormány döntése szerint Horvátország, Csehország és Franciaország lekerül a biztonságos országok listájáról, miután ezen országokban az elmúlt két hétben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma.

 

Zöld listára kerül ugyanakkor Belgium és Hollandia, amely eddig nem volt a kedvezményezett országok listáján. Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovéniába. A szomszéd országok közül Magyarország, Ausztria és Olaszország is ezen a listán szerepel.

  hirdetes_300x300   

 

Horvátországban növekszik a fertőzések száma

 

A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint csütörtökön 86-tal nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 3094-et, és egy új halálesetet regisztráltak, így a járvány áldozatainak száma 113-ra nőtt.

 

A fertőzések száma június közepén kezdett növekedni, azt megelőzően egy hónapig nulla és három között volt az új megbetegedések száma. Az első fertőzés négy hónappal ezelőtti megjelenése óta 3094 beteget nyilvánítottak gyógyultnak.

 

Rekordszámú napi új beteg Bulgáriában

 

Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

 

A bolgár fővárosban, Szófiában 69 új fertőzött van, itt a vírus 1718 embert fertőzött meg. Országszerte 90 ember gyógyult meg egy nap alatt a vírus okozta Covid-19-betegségből, így a felgyógyultak száma immár 2892.

 

Rendkívüli helyzet a szerb fővárosban

 

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt rendkívüli helyzetet hirdettek pénteken Belgrádban. Három újfajta korlátozás lép életbe a főváros területén.

 

Legfeljebb száz főre korlátozzák a zárt helyiségekben egyszerre tartózkodók számát, azzal, hogy meg kell tartani köztük a másfél méteres távolságot.

 

Szabad ég alatt ötszáz fős a korlátozás. Emellett 23 órától reggel hatig zárva lesznek azok az éjszakai szórakozóhelyek és kávézók, ahol nincs kinti terasz vagy kerthelyiség.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.